Helium accumulatie tester:

Een op maat gemaakte lektestmachine voor kwaliteitscontroles van meerdere soorten gaskleppen.

Helium accumulation tester

Ontwerp laadpalen:

Een ontwerptekening voor roestvast stalen elektrische laadpalen, in samenwerking met zusterbedrijf Streetplug.

Ontwerp hubs

Robot arm met gripper:

Een robotarm die wordt ingezet bij het automatisch testen en assembleren van serieproducten.

Robot arm

Fabriekshal:

Verborg engineering beschikt over een ruime goed uitgeruste machinefabriek, om onderdelen te produceren en machines te assembleren.

Fabriekshal Verborg engineering

Helium accumulatie test.

Een voorbeeld van een helium accumulatie test van Verborg Engineering is de gaskleptester. Door de toegepaste methode heeft deze machine een snelle capaciteit, is zeer nauwkeurig en heeft een goede prijs. Andere traceergassen zijn ook mogelijk voor deze methode, maar voor deze uitleg zullen we het geprefereerde traceergas, helium, gebruiken.

Hoe het werkt

Na aansluiting op het apparaat wordt het product onder druk gezet met helium. Het onder druk staande product is ingesloten in een ruimte waarin de heliumverhouding kan worden gemeten. In deze ruimte wordt de lucht continu gemengd door een gecreëerde luchtstroom. Na een bepaalde tijd worden luchtmonsters gemeten door een heliumsensor (INFICON T-guard). Als het product lekt, zal het helium dat zich in het product bevindt via het lek ontsnappen en in de circulerende lucht terechtkomen.

Schets werkingsprincipe:

Helium accumulatie tester

Voordelen:

Nadelen:

Verborg Engineering B.V. Project voorbeeld

Gasklep lektester

De gasklep lektester is een gestandaardiseerd product van Verborg Engineering B.V., oorspronkelijk ontworpen voor gaskleppen, maar is ook aanpasbaar voor vergelijkbare producten. Met een dubbele kamer en een cyclustijd van 17,5 seconden per kamer (voor gaskleppen) kan de lektester op deze manier een groot aantal accumulatietesten per uur uitvoeren. Het volautomatische proces maakt het mogelijk om deze machine in te zetten in een productielijn, waar het product door een cobot kan worden aangevoerd.

Deze specifieke tester is gemaakt voor een grote verscheidenheid aan gaskleppen (een paar worden hieronder weergegeven).

Gaskleppen overzicht